Βιογραφία

Η Αρχή

Ο Ούντι Σαλέας γεννήθηκε στις 07 Δεκεμβρίου 1970 και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, σε μια μουσική οικογένεια. Έχει ένα δίδυμο αδερφό που παίζει φλαμέγκο μουσική, έναν αδερφό που παίζει ροκ μουσική και έναν αδερφό ψάλτη.

H αγάπη και η έλξη του Σαλέα για την ελληνική μουσική, το μπουζούκι και το τραγούδι ξεκίνησε ήδη οπό την παιδική του ηλικία. Ο Σαλέας αφιέρωνε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του ακούγοντας ελληνική μουσική, στο μπουζούκι και φυσικά στη μεγαλύτερή του αγάπη, το τραγούδι. Από νεαρός, άρχισε να τραγουδάει σε νυχτερινά κέντρα συνοδεύοντας ο ίδιος το τραγούδι του με μπουζούκι.

Η Καριέρα

Αποκτώντας εμπειρία στην πίστα, ο Σαλέας άρχισε να εμφανίζεται στο κέντρο «Mul Ha Sela" στο Bat-Yam. Στο χρονικό διάστημα του ενάμιση χρόνου όπου εμφανίστηκε σ'αύτο το κέντρο, ο Σαλέας απέκτησε πολλούς θαυμαστές που τον ακολουθούν μέχρι και σήμερα στις εμφανίσεις του σε όλη τη χώρα.

Οι εμφανίσεις του στο κέντρο «Mul Ha Sela" άνοιξαν το δρόμο του προς το περίφημο ελληνικό κέντρο στο Ισραήλ " Ποσειδώνας". Κατά την διάρκεια τριών χρόνων εργασίας σ'αυτό το κέντρο ο Σαλέας τραγούδησε με πολλούς επιτυχημένους Έλληνες τραγουδιστές που ήρθαν από την Ελλάδα για να τραγουδήσουν στο Ισραήλ.

Το 2000 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Ούντι Σαλέα " Ελληνική μαγεία", ο οποίος περιείχε γνωστά και αγαπημένα κομμάτια όπως το Mofiggis (Enta Omri) και Η Μάνα η Τούρκα , η μάνα η Γραίκα. Σ' αυτόν τον δίσκο ο Ούντι Σαλέας συνοδεύεται απο την Συμφωνική Ορχήστρα της Ραανάνας.

Κατά την διάρκεια των πολλαπλών εμφανίσεών και συναυλιών του αναγνωρίστηκε ο Ούντι Σαλέας ως ένας απο τους κορυφαίους εκτελεστές ελληνικής μουσικής στην Μέση Ανατολή και στο Ισραήλ. Οι φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις που δημιούργησε οδήγησαν σε καλλιτεχνικές συνεργασίες στον μουσικό χώρο.

Το 2003 γεννήθηκε ο δεύτερος δίσκος του Ούντι Σαλέα με "Ελληνικά Best Hits" στον οποίο συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή Κόμπι Πέρετς στην επιτυχία "Tatchil ita". Άλλα τραγούδια σ' αυτό το δίσκο είναι το "Θυμάμαι" και το τραγούδι "Πάψε Λοιπόν" του οποίου βγήκε αργότερα μία εκδοχή στα εβραϊκά των τραγουδιστών Νάτι Λέβι και Πίνι Χαντάντ.

Το 2006 έβγαλε ο Ούντι Σαλέας τον τρίτο του δίσκο που ονομάζεται "ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ". Ο δίσκος του περιλαμβάνει ανανεώσεις γνωστών τραγουδιών όπως το "Δεν κλαίω για σένα" και το "Γιατί με διώχνεις". Σ'αυτό το δίσκο υπάρχει επίσης το τραγούδι "DARKI" το οποίο τραγουδάει ο Ούντι Σαλέας σε ντουέτο με τον τραγουδιστή 'Αβνερ Γκαντάσι. Ένα επιτυχημένο βίντεο κλιπ γυρίστηκε για αυτό το τραγούδι και προβλήθηκε στο μουσικό κανάλι.

Η δυναμική φωνή, η ακριβής προφορά και η τεχνική τραγουδιού του Ούντι Σαλέα προκαλούν σε πολλούς να πιστεύουν ότι ο Ούντι Σαλέας είναι εκ γεννετής Έλληνας.

Κατά την διάρκεια της πλούσιας καριέρας του Σαλέα συνέβησαν επίσης ιδιαίτερες και σπάνιες εμφανίσεις, στις οποίες τραγουδάει ο Ούντι Σαλέας στην πίστα του Γιάννη Πλούταρχου, Νίκου Κουρκούλη και Πασχάλη Τερζή. Θαυμαστές του έβαλαν στο «You Tube» και σε άλλες ιστοσελίδες βιντεοσκοπήσεις αυτών των εμφανίσεων.